7 Алтернативни Начина Да Пътуваш

312 Views 0 Comment

Да обикаляш света е привилегия и коства огромно усилие, усърдно планиране и известна доза саможертва. Да не споменаваме и случаите, когато външни фактори възпрепятстват твоето пътуване, като рестрикции на база националност и паспорт, отпуски на работното място, финансови затруднения и редица други. Но това съвсем не означава, че трябва да се затвориш вкъщи и да гледаш с носталгия снимки на пътешественици и блогъри в Инстаграм. Напротив, само защото в момента нямаш възможност да пътуваш извън държавата, града, селото, или където другаде живееш, това не означава, че не можеш да бъдеш пътешественик и авантюрист.

В този ред на мисли, ето и 7 алтернативни начина да пътуваш и да преживееш истински приключения:

1. Документални филми

Когато си на път научаваш много за различни места, култури и хора. Същото това познание можеш да усвоиш и с гледането на документални филми по телевизията или в интернет. „Planet Earth by BBC”(Планета Земя) е един от моите любими. С напредване на технологиите, научно-популярните филми са много реалистични, създавайки усещането, че си там, с включен професионален екскурзовод и говорител като бонус.

2. Разходка с лодка, в парка или в покрайнините

Помогнах на този случаен минувач (не моето куче) да изровим нещо/нищо от пясъка

Разтъпчи се, излез навън и се разходи до най-близкия парк, а защо да не поплуваш в езеро или басейн наблизо? Приготви си запаси с храна и си направи пикник – кой знае, с подходящия ъгъл и светлина може да заснемеш и няколко снимки за захранване на социалните си мрежи.

3. Разходи се из родното си място

Нови графити в града

Дори да си прекарал целия си живот на дадено място, нищо не може да се сравни с чувството да се изгубиш и да го преоткриеш наново. Посети скрити и затънтени улички, избери различен маршрут на път за вкъщи, събуди се да посрещнеш изгрев или остани след залез слънце – има толкова много начини да преоткриеш едно място.

4. Посети градове или села в района

Когато посетих моя приятелка в Берковца

Да излезеш извън града си е пътешествие – и да, това те прави пътешественик. Можеш да посетиш околностите за разходка или да седнеш на кафе. Със сигурност ще избягаш от рутината на ежедневието си.

5. Посети семейството си

Аз и брат ми правим снежен човек от кален сняг и разбира се, с тениски Team Doge

Дори да живееш с родителите си, най-вероятно имаш и други роднини, на които да отидеш на гости – баба и дядо, братовчеди, леля и чичо… Отдели време да чуеш техните истории и не се срамувай да споделиш своите. А в случай, че нямаш роднини наблизо, то тогава посети стари приятели и познати.

6. Излез с приятели

Неделна разходка с ферибот

Ако си човек, който се радва на здравословен социален живот, то тогава имаш близки приятели, с които се виждаш често. Ако търсиш нови преживявания, издири стари познати и приятели и ги покани да се видите (може и онлайн). Със сигурност ще научиш нещо ново за тях и живота им.

7. Осмели се да мечтаеш!

Една мъдра жена веднъж ми каза: „Мечтите са безплатни и никой не може да ни ги отнеме!”. Макар и да е клише и всички да го знаем, отнема време и житейски опит да го осмислим, особено, когато сме затрупани с ежедневни проблеми и грижи. Мечтите са уникален начин да пътуваме във времето и пространството и веднъж научени да го правим, ние ще пътешестваме цял живот. Ние материализираме мислите си и нашата душа е на тази планета, за да живее пълноценен и щастлив живот!

0 Comments

Leave a Comment