Първият ми урок по укулеле

435 Views 0 Comment

Специално посвещение на тези от вас, скитащи другари, които постоянно предизвикват себе си.

За да се свържеш, трябва да поддържаш отворен ум “ гласеше принтът на тениската, която спечелих на училищен турнир преди години. Когато се опитах да си го интерпретирам, винаги значеше нещо като да поддържам любопитството си, да опитвам нови неща, да не съдя предварително, да съм готова на промяна, да се отърся от ограничен светоглед, да развивам поглед от различни страни, да слушам и изживявам живота с отворено сърце. Може би всичките тези години ми дадоха времето да размишлявам върху значението на тези думи.

И ето ме тук, в ръцете си държа малка хавайска китара, без да знам какво да правя изобщо. Не съм се учила да свиря на музикален инструмент до сега и се възхищавам на тези, които умеят. За мое щастие имам една приятелка, която комбинира умения на писателка, музикантка и танцьорка. Само дето, ако я попитате за талантите или се опитате да похвалите уменията й, тя ще каже:

– Оооо, не е кой знае какво.

Честно казано, фактът, че някой е способен да сътвори мелодия към собствен авторски текст, е просто невероятен. Помолих точно тази приятелка, да ми предаде първият урок по укулеле.

Първа стъпка

Определено е забавно!
Този нежен инструмент има много хубав глас. Успях да науча няколко акорда с доста повторения и усилие. В краят почти зазвуча 10-секундна мелодийка. Вярвам, че всеки с по-музикален опит би могъл да напредне значително повече. Още повече, че търпението на околните (включително това и на съседите), високо се оцени.

Зън – зън – зън – дзън – дзън – зън – зън

 

Втора стъпка

Лесно е да се усмихнеш, като ме чуеш да се опитвам да свиря и дори да припявам.

Напредвах с бебешки стъпки в ученето на укулеле и беше очарователно немелодично на моменти. Един начинаещ може да забавлява добре по-напреднал музикант. Но, хей, всички почваме все отнякъде. Дори и да започнем отникъде пак може да постигнем удивителни резултати. Не отричам, че да започнеш някаква дейност в изкуството, без да те бива или някога да си се опитвал, е голямо предизвикателство. Но усилието си струва. Само погледнете този очарователен хавайски музикален инструмент. Лекичък е да се носи, перфектен е за пътувания, прекрасно допълнение е към лагерния огън …

Осмелете се да го пробвате!

Ваша винаги любопитстваща,

0 Comments

Leave a Comment