Как да направим “Сибирска Фойерверка”?

239 Views 0 Comment

Сибир е територия популярна с ниските си температури и екстремно време. Не, това видео не е заснето там. Експериментът направихме заедно с брат ми зад блока, в който живея. Ето как и вие да направите популярната “Сибирска фойерверка”:

Първо, проверете прогнозата за времето и се уверете, че температурата ще падне под -10°C. Най-подходящото време за снимки е по изгрев слънце – светлината е добра и температурите са най-ниски. Ще ви трябва вряла вода – или кипнете водата на котлона вкъщи и я пренесете до мястото, на което ще снимате. Също така можете да загреете водата на място с газово котлонче или подобно.

Останалото е доста лесно – хвърлете водата високо над вас, образувайки широка арка. Уверете се, че камерата ви обхваща голям ъгъл на снимане, защото водата ще се изстреля високо във въздуха. След като е хвърлена във въздуха, част от врящата вода ще се изпари, а останалата ще замръзне и падне на земята във формата на ледени парчета. Най-добре е да зададете slow motion ефект на видео записа, за да наблюдавате явлението по-прецизно.

Насладете се на резултата! 🙂

0 Comments

Leave a Comment